• Vi skickar din beställning inom 24 h
 • Kläder för alla storlekar!
 • Hjälpsam & kunnig kundservice

Välkommen till Maries blogg – platsen fylld av mode och stylingtips för alla storlekar och former.

Jag är en livsnjutare som älskar färg, form, resor och mat. Jag har för länge sedan bestämt mig för att leva livet NU och inte när jag gått ner 10 kg, eller tränat bort mitt gäddhäng. Livet är för kort för att vänta med att leva det. Kom ihåg - skönheten ligger i betraktarens ögon! Du ska ha på dig det du tycker är fint och det du känner dig fin i - det är skönhet! 

Categories

Senaste blogginläggen

Klä dig enligt kroppsform
Skriven av  , 01.07/2018
6Kommentarer
Klä dig enligt kroppsform

Hej! Marie här. I dag vill jag berätta lite mer om min livsfilosofi och också dela med mig av mina bästa tips när det kommer till att klä dig på bästa sätt efter din egen kroppstyp.

Jag är mamma, mormor, 58 år och glad över mina rynkor. Bara för att jag snart är 60 år, vill jag inte klä mig tråkigt. Jag vill ha mina blommiga klänningar och jag vill vara lekfull. Jag vill vara färgklicken på festen! En sådan person har jag alltid varit.

”Kom inte och säg vad jag ska göra och hur jag ska se ut”. Det är min inställning. Jag har mina dubbelhakor och 15 kilos övervikt. Jag sminkar mig, njuter av god mat och njuter av glass när jag blir sugen. För mig ska man inte pausa livet i väntan på att man har bantat ner sig till någon viss storlek, eller uppnått något annat mål som i sig antagligen inte kommer göra en lycklig i längden. Viktigare istället, enligt mig, är att skratten i livet är många och att leva varje dag i stunden.

De flesta som kliver in i min affär tycker att de har delar på sin kropp som är fula och vill  skyla. Kanske tycker de att deras rumpa är för stor, låren för grova eller håret för stripigt. Ofta är sanningen långt därifrån. De är mycket vackrare än de tror.

Det första jag ser hos mina kunder är saker att framhäva istället; stora, vackra bröst, en fyllig rumpa, en smal midja och ett fint ansikte. Man måste komma ihåg att ingen böjer sig ner och pratar med ens mage, så lyft fram det vackra inifrån istället. Ta fram din personlighet med dina kläder!

Så har jag alltid gjort och det är även min filosofi bakom ”Dress like Marie”. Jag har alltid gillat hippieromantik. Ju mer färgglatt och ju rörigare mönster desto bättre. I min värld har det aldrig varit något fel med det. Och många blev imponerade över vad jag hade på mig, över att jag vågade. Och det var det som banade vägen till att starta min egen klädbutik. För vem är det egentligen som bestämmer vad som är modernt? Eller vad som en kurvig eller smal person får eller inte får bära.  Svaret är: ingen annan än du!

Om du vill ha hjälp med att identifiera din kroppsform kan du läsa vårt tidigare inlägg om hur du vet vilken form som bäst beskriver din kropp, genom att klicka här!

Mina bästa stylingtips

För dig som är:

ÄPPELFORMAD


Är dina axlar, midja och höfter lika breda och benen smala och fina? Se till att dina kläder inte går in under magen eller rumpan. Trolla fram en längre linje på kroppen med raka modeller på klänningar istället. V-ringat är snyggt och ett fint, stort smycke som sätter fokus på din fylliga barm ger kroppen balans. Koftor är jättebra att ta till om man vill dela av sin siluett och framhäva lite midja.

Breda byxor som Cecilia är snyggt på dig som har lite smalare ben, medan en äppelformad person med kraftiga ben även är fin i breda byxor som exempelvis Beata. Tanken som är bra att ha i bakhuvudet är att skapa proportioner mellan den övre och nedre delen av kroppen. Vår klänning Annika, ger balansen som du strävar efter. Andra favoriter är Sinikka som sitter bra över bysten och prickiga Simone som ger dig en rakare linje.

Prova dessa plagg: Annika Anna Camilla Anneli Martina

TIMGLASFORMADSom en timglas-formad person har du lika breda axlar som höfter och en smal midja. Bysten kan både vara stor och liten. Allra finast på dig är att framhäva din midja med en omlottklänning som Ritva eller Camilla. Vi har så kallade prinsess-modeller som Lotta, Titti och Beata där midjan går in och kjolen ut och som passar dig väldigt bra.

Ifall du känner att kläder blir att hänga på dig som ett tält, är bästa tipset att sätta ett bälte i midjan. Du kan även knyta dina koftor i midjan. Angående mönster och färger ska du helt gå efter tycke och smak. Du passar i det mesta.

Prova dessa plagg:  CAMILLA Ritva Pinja Esther Viktoria Beata

 

PÄRONFORMAD

Fylligare rumpa och lår samt smala axlar är det som utmärker en päronformad kroppstyp. Även för dig är det snyggt att ta fram midjan med omlottklänningar som t.ex. Ritva. Prinsess-modellen på klänningar passar dig också bra och tunikor som Lotta. 

Du kan med fördel ha lite puffärmar, stora sjalar och större halsband för att dra blicken till övre delen av kroppen och för att tillföra lite massa till axelpartiet. Och om du av någon anledning vill tona ner lår och rumpa, kan det vara bra att bära enfärgat mörkt på underdelarna och mer mönster och färg över byst och överkropp.

Prova dessa plagg: CAMILLA RITVA ANNELI Sanja VIKTORIA BEATA

 

REKTANGELFORMAD

En rektangelformad kroppstyp har en rak kropp med antingen en fyllig rumpa eller en lite mindre sort. Raka klänningar med stretch som följer kroppen är utmärkta så länge de inte går in under varken rumpan eller brösten. Vill du ha en mer kurvig kropp är prinsess-modell på klänningar perfekt och runda eller v-ringade urringningar som ger dig lite större byst.

Du kan även leka med koftor för att skapa silhuetter. Helst ska de sluta vid midjan och du kan även knyta upp dem. Klänningen Lilly är en jättebra modell för dig och andra ballongformade kläder som skapar volym och kurvor. Lägg även du bakom örat det här med att skapa proportioner och balans mellan olika delar av din kropp. Denna regel  gäller för övrigt alla kroppstyper.

Prova dessa plagg: Sara ANNELI RITVA PINJA Lola

6Kommentarer

  • Avatar
   Sari Hakkarainen
   Jul 7, 2018

   Hei! \nKiitos kivasta kirjoituksesta sillä olen yksi joka ajattelee niin kuin kirjoitit. En koskaan ole tyytyväinen vartalooni sillä pidän itseäni isona.Minulla on kapeat olkapäät, Isot rinnat ja tietysti maha! Olen yläosata isompi kuin alaosasta. Käyn ihailemassa tuotteitanne ja olen jotain ostanutkin. Olen 58 v ja myöskin mummo ja 10-15 kg ylipainoa

   • Avatar
    Marie
    Jul 15, 2018

    Hei Sari! Mahtava kuulla, että löytyy muita samanmielisiä :)

  • Avatar
   Marias Memoarer
   Jul 10, 2018

   Själv är jag nog främst timglas. Fast mina axlar tycks vara bredare än mina höfter. Så i princip ska jag framhäva midjan + på något sätt få höfterna att verka lite kurvigare? :) Hur gör man det bäst, med mönster, ljusa färger...? :)

   • Avatar
    Marie
    Jul 15, 2018

    Hej Marias Memoarer!\nTimglas med synlig midja klär bra i så gott som allt. Kroppsnära kläder med mjuka mönster passar perfekt. Din bredare axellinje kan klä bra i halterneck, raglanärm, långa sjalar, halsband och örhängen. Till höften kan man ge mer volym i form av fickor, snygga detaljer, veck och rynkor och mönstrigt. :)

  • Avatar
   Karin sellberg
   Jul 14, 2018

   Jag vill bara tacka för era underbara kläder. Beställde på vinst o förlust efter att ha sett en annons i mitt facebook flöde. Kläderna sitter som en smäck och jag känner mig snygg, smal och lite attraktiv i dom. Tillsaken hör att jag är en småfet, gråhårig snart 53 årig kvinna... Jag kommer absolut att beställa fler gånger❤️❤️❤️

   • Avatar
    Marie
    Jul 15, 2018

    Vad härligt att höra Karin!

Lämna en kommentar

* Namn:
* Mejl: (publiceras inte)
   Webbplats: (http://)
* Kommentar:
Skriv koden du ser i rutan